Grad NOVSKA Službene stranice

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak - Edukacija vezano uz EU natječaj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak u suradnji s tvrtkom Superna d.o.o. organizira i poziva Vas na edukaciju vezano uz EU natječaj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. pod nazivom:
Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti malog i srednjeg poduzetništva u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)
koja će se održati u srijedu, 23. rujna 2015. godine s početkom u 10,00 sati u HGK Županijskoj komori Sisak, Kranjčevićeva 16, Sisak.
 
Javna objava ovog EU natječaja očekuje se krajem rujna 2015. godine. Ovaj Poziv namijenjen je malim i srednjim poduzećima koja posluju u jedinicama regionalne i lokalne samouprave u područjima s razvojnim posebnostima, s ciljem jačanja njihove tržišne pozicije i povećanja konkurentnosti te ujednačenog razvoja svih područja RH. Ovim Pozivom nastoji se pomoći pri rješavanju identificiranih slabosti vezanih uz nedostatnu primjenu rješenja informacijske i komunikacijske tehnologije u poslovnim procesima u malim i srednjim poduzećima.
 
Intenzitet potpore: 90%
Iznos potpore po projektu: 100.000 - 1.000.000 KN
Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) – po principu „tko prvi...“
Prihvatljivi prijavitelji: mali i srednji poduzetnici, obrtnici kako je definirano u Prilogu I. Uredbe Komisije (EU) br. 651/2014
 
Prihvatljivi troškovi su:
- izrada analize poslovnih procesa i potreba za rješenja i izradu planova za informatizaciju i modernizaciju postojećih IT rješenja;
- kupnja / leasing IKT opreme, uključujući instalaciju, programiranje i / ili konfiguriranje za prijavitelja;
- kupnja / leasing standardnih i nestandardnih softvera te razvoj softvera (projektirani ili prilagođeni potrebama korisnika), uključujući i njegovo instaliranje i / ili konfiguriranje;
- kupnja dozvola za nadogradnju softvera;
- obuka zaposlenika za korištenje novog sustava.
 
Prihvatljiva područja – područja s razvojnim posebnostima nalaze se na sljedećoj poveznici: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_12_158_3313.html.
Više informacija o natječaju potražite na: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1169.
 
Edukaciju će voditi predstavnici tvrtke Superna d.o.o., članice Zajednice poslovnih savjetnika pri HGK, tvrtke s dugogodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi poduzetničkih projekata financiranih iz nacionalnih i europskih sredstava. Cilj edukacije je upoznati mikro, male i srednje poduzetnike s natječajnom dokumentacijom i mogućnostima realizacije vlastitih projekata iz raspisanih natječaja.
 
Edukacija je besplatna, a predviđeno trajanje je dva sata. Molimo Vas potvrdite dolazak na prezentaciju popunjenom prijavnicom (u prilogu) najkasnije do 22. rujna 2015. na e-mail: kgrabovica@hgk.hr ili dkrnjaic@hgk.hr, ili na fax: 044/521-531.  
 
S poštovanjem,
 
Boris Mesarić, dipl.ing.
Predsjednik ŽK Sisak